vineri, 29 iunie 2007

Datorită solicitării unor salariaţi a informaţiilor privind autorizarea pentru exercitarea funcţiilor în legătură cu SC sau la manipularea instalaţiilor SC , vă prezentăm alăturat Actul nr:340/2/1442/2006 al Serviciului RAI Birou Instruire din cadrul Diviziei Trafic Braşov.

Divizia Trafic Braşov
Serv. RAI Biroul Instruire
Nr: 340./2./ 1442 / 2006.



NORME METODOLOGICE
în legatură cu autorizarea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei,


Urmare intrării în vigoare a Ord. MTCT 2262/29.12.2005, prin publicarea sa în M.Of. nr. 113/07.02.2006, în legatură cu autorizarea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei, dată fiind necesitatea unor proceduri unitare, vă facem cunoscute următoarele precizări:

1.Întocmirea dosarelor
1.1.-Dosarele personale se întocmesc de către şefului de staţie care solicită personalul la autorizare, cu motivaţiile: solicitarea de autorizare să aibă girul şi totodată controlul conducerii staţiei, la nivel de şef staţie sau înlocuitorul său şi mai ales să cumuleze pe cât posibil mai multe autorizări de acelaşi tip şi pentru aceeaşi funcţie dacă este cazul.
1.2.-Formularul tipizat pentru solicitarea autorizării este prezentat în „Anexa 1” şi „Anexa 2” faţă de care precizăm:
-solicitarea va avea antetul şi numărul de înregistrare al emitentului (al staţiei)
-se va adresa către: - AFER Inspectoratul de Stat Feroviar Teritorial Braşov
- CENAFER Centrul Teritorial Braşov
-deci se menţionează, de exemplu: Prin prezenta, Staţia CF…… , solicită AFER-ISFT Braşov şi CENAFER-C.T. Braşov autorizarea unui număr de 2 salariaţi, acari (aparţinând staţiei…..1 persoană şi HM afiliată…….1 persoană) în funcţie şi la manipularea barierei mecanice, după întreruperea activităţii mai mult de 12 luni , conform Ord. MTCT 2262/2005 .
1.3.-Dosarul individual al fiecărui salariat va cuprinde obligatoriu conform art.16.1 din „Norme”(3.1.) documente din care să reiasă:
A) calificarea de baza (copia actului de studii al ultimei şcoli absolvite),
B) pregătirea profesională ( copia certificatului de calificare CFR, pentru personalul ce a urmat aceste cursuri , copii după autorizaţiile generale în funcţie sau pentru manipularea instalaţiilor SC deja deţinute de salariat),
C) dovada că este apt medical şi psihologic pentru funcţia pe care urmează să o execute (copiile ambelor avize)chiar dacă se solicită numai autorizarea la manipulare instalaţii SC.
D) copie după act identitate BI sau CI cu CNP vizibil , copie după certificat căsătorie pentru persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie .
E) rezultatul ultimei verificări profesionale periodice (copia p.v. de examinare) dacă este cazul,
F) stagiile efectuate (o adeverinţă prin care unitatea îşi asuma responsabilitatea şi face dovada ca fiecare persoană vizată a efectuat stagiile prevăzute în reglementarea comună AFER-CENAFER 4/16/2006 , câte una pentru fiecare tip de instalaţie solicitată la autorizare şi separat pentru autorizarea în funcţie ),
G) pentru toate copiile prevăzute de la pct. A) la pct. E) executate în xerocopie şeful de staţie va lua măsuri pentru a fi vizate de compartimentului R.U. de care aparţine staţia „conform cu originalul” şi atestate de către inspector personal şi numai după vizare vor fi introduse în dosar.

-Înainte ca documentele sa fie prezentate prin corespondenţa feroviară la BIROU INSTRUCTOR REGIONAL TRAFIC STAŢIA TEIUŞ , în dosar plic pentru verificare ,va fi avizat telefonic instructorul regional . Pe coperta dosarului plic se va nota numai numele, iniţiala tatălui şi toate prenumele salariatului precum şi codul numeric personal al acestuia .


2.Acte care să ateste efectuarea stagiului minim de pregătire:
2.1.-Şeful de staţie la terminarea duratelor de instruire practică şi de stagiu în vederea autorizării pentru manipularea instalaţiilor SC va elibera pentru fiecare tip de instalaţie prevăzută cu autorizare o adeverinţă care va avea antetul şi numărul de înregistrare al emitentului (al staţiei) şi în care se menţionează data începerii şi terminării stagiului minim precum şi numărul de ore efectuate .
2.2.-Şeful de staţie va proceda la fel şi la terminarea duratelor de instruire practică şi de stagiu în vederea autorizării în funcţie .

3.Documente de referinţă:
3.1.-OMTCT 2262/2005 însoţit de „Norme pentru autorizarea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei, care urmează să desfăşoare, pe proprie răspundere, activităţi specifice transportului feroviar”
3.2.-Reglementarea comună AFER – CENAFER nr. 4 / 16 / 09.02.2006 cuprinzând „condiţiile şi duratele de instruire practică şi de stagiu în vederea autorizării”
3.3.-„Metodologia privind desfăşurarea activităţii de examinare şi autorizare a personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei, care urmează să desfăşoare, pe proprie răspundere activităţi specifice transportului feroviar, precum şi preschimbarea autorizaţiilor existente, cu noul model de autorizaţie şi/sau permis de conducere” emisă în comun de AFER cu nr. 1000/2866/2006 şi CENAFER cu nr. 182/2006.
3.4.-Formulare tipizate .

4.Atragem atenţia d-nilor Şefi de staţii asupra responsabilităţii privind completarea dosarelor pentru autorizări .Se va inventaria cu atenţie necesarul de personal autorizat pe tipuri de instalaţii SC cu menţiunea că întreruperea mai mult de 12 luni al activităţii pe tipul respectiv de instalaţie duce la anularea autorizaţiei tip eliberate.
De asemenea vă aducem la cunoştinţă şi faptul că plata se face înaintea examinării, conform tarifelor aprobate , indiferent dacă persoana a absentat sau a fost declarată necorespunzător .
(Exemplu: pentru CENAFER tarif conf. OMTCT 2260/2005 de 86 RON pe tip de autorizaţie şi persoană examinată , la care se adaugă tariful intern de 37 RON pentru verificarea dosarului şi
pentru AFER tarif de examinare de 24 EURO + TVA pentru fiecare persoană examinată şi tip de instalaţii , la care se adaugă tariful de 20 EURO + TVA pentru eliberarea autorizaţiei )

5.Pentru alte detalii se va contacta Instructorul regional M la telefoanele din antet.

6.Şefii de staţii rămîn direct răspunzători pentru neefectuarea perioadelor minime de stagiu de către salariaţii respectivi , de asemenea rămân răspunzători pentru neîntocmirea şi înaintarea dosarelor în timp util.

Întocmit
Instructor regional M
Marcu Ioan
Braşov la 23.08.2006

ŞEF DIVIZIE TRAFIC
Ing. DICU IONEL






ANEXE la NORMELE METODOLOGICE
în legatură cu autorizarea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei,

ANEXA 1.
MODEL SOLICITARE UNITATE AUTORIZARE FUNCŢIE

C.N.C.F.”CFR” SA
Sucursala Regională CF BRAŞOV
STAŢIA :………………………………….
Nr:………………

Către
CENAFER Centrul Teritorial BRAŞOV
AFER Inspectoratul de Stat Feroviar Teritorial BRAŞOV

Prin prezenta vă rugăm să aprobaţi programarea la examinarea pentru autorizarea în funcţia de :………………………………… a d-nului/d-nei:………………………………………………… angajat(ă) al C.N.C.F.”CFR” SA, Sucursala Regională CF BRAŞOV la STAŢIA :……………………Prezenta solicitare este însoţită de dosarul cu documentele individuale ale candidatului în vederea verificării.
Vă mulţumim.

STAŢIA :……………………la data……………………………..

ŞEF STAŢIE
Numele şi prenumele
………………………………
……………………………………..
semnătura
LS


ANEXA 2.
MODEL SOLICITARE UNITATE AUTORIZARE MANIPULARE INSTALAŢIILOR S.C.


C.N.C.F.”CFR” SA
Sucursala Regională CF BRAŞOV
STAŢIA :………………………………….
Nr:………………
Către
CENAFER Centrul Teritorial BRAŞOV
AFER Inspectoratul de Stat Feroviar Teritorial BRAŞOV

Prin prezenta vă rugăm să aprobaţi programarea la examinarea pentru autorizarea la manipularea instalaţiilor S.C. Tipul:………………………………………………………………………….…………………….. a d-nului/d-nei:………………………………………………… angajat(ă) al C.N.C.F.”CFR” SA, Sucursala Regională CF BRAŞOV la STAŢIA :……………………
Prezenta solicitare este însoţită de dosarul cu documentele individuale ale candidatului în vederea verificării.
Vă mulţumim.

STAŢIA :……………………la data……………………………..

ŞEF STAŢIE
Numele şi prenumele
………………………………
……………………………………..
semnătura
LS


ANEXA 3.
MODEL ADEVERINŢĂ EFECTUARE STAGIU AUTORIZARE ÎN FUNCŢIE


C.N.C.F.”CFR” SA
Sucursala Regională CF BRAŞOV
STAŢIA :………………………………….
Nr:………………
ADEVERINŢĂ

Se adevereşte prin prezenta că d-nul/d-na:………………………………………………… angajat(ă) al C.N.C.F.”CFR” SA, Sucursala Regională CF BRAŞOV la STAŢIA :……….…………a efectuat în perioada din data:………………….până în data:…………………….un număr de …………….ore, durată minimă de practică în vederea autorizării în funcţia de:…………………………………..conform OMTCT 2262/2005 după o întrerupere a activităţii mai mare de 12 luni .
Eliberăm prezenta pentru ai servi la examinarea pentru autorizarea în funcţie.

STAŢIA :……………………la data……………………………..

ŞEF STAŢIE
Numele şi prenumele
………………………………
……………………………………..
semnătura
LS



ANEXA 4.
MODEL ADEVERINŢĂ EFECTUARE STAGIU PTR. AUTORIZARE LA MANIPULAREA INSTALAŢII SC

C.N.C.F.”CFR” SA
Sucursala Regională CF BRAŞOV
STAŢIA :………………………………….
Nr:………………

ADEVERINŢĂ

Se adevereşte prin prezenta că d-nul/d-na:……………………………………………………… angajat(ă) al C.N.C.F.”CFR” SA, Sucursala Regională CF BRAŞOV la STAŢIA :……….……………a efectuat în perioada din data:………………….până în data:…………………….un număr de …………….ore, durată minimă de stagiu în vederea autorizării pentru manipularea instalaţiilor SC de TIPUL………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………..……………………conform OMTCT 2262/2005 după o întrerupere a activităţii mai mare de 12 luni .
Eliberăm prezenta pentru ai servi la examinarea pentru autorizarea la manipularea instalaţiilor SC de tipul:………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

STAŢIA :……………………la data……………………………..

ŞEF STAŢIE
Numele şi prenumele
………………………………
……………………………………..
semnătura
LS

Niciun comentariu: